КК "Несебър" отново прави силен мъжки тим , след като през последните 4 месеца се състезаваха за "Добрич". Гюров е възстановен в ролята на капитан.

 

Освен със завръщането на двамата асове, несебърлии формират конкурентоспособен мъжки отбор и със селекцията на млади таланти. Александър Алексиев (18 г.) идва от "Лястовица" (Кз) с реномето на 19-и от европейското първенство на шосе за юноши през т.г. Привлечени са и трима обещаващи майстори на педалите от школата на "Цар Симеон" (Пд) - Валентин Стоенчев (20 г.) и близнаците Николай и Петър Бояджиеви (19 г.). Мястото си в състава запазва Йордан Друмев, а от собствената школа е взет Красимир Стоянов (19 г.). Треньор на мъжете си остава Димитър Господинов.

Колоездачите тренират сега индивидуално по родните си места, след като миналата седмица показаха добри резултати в контролните състезания на Бузлуджа. В началото на януари отборът ще има едноседмичен високопланински лагер за обща физическа подготовка на връх Шипка. Медицинският център на базата "Дианабад" е запазен за „Несебър” на 18 януари, когато възпитаниците на треньора Господинов ще бъдат подложени на функционални изследвания. Следва нов едноседмичен лагер вече в домашни условия – в Слънчев бряг.

Стартовете от официалния спортен календар за новия сезон започват през месец март.