Izgrevi

Izgrevi

Клуб "Театър" откри фестивала "Бургаски изгреви" артисти в нашата държава. Аз съм дълбоко убеден, че младите хора ще покажат своето театрално майсторство и заедно ще се наслаждаваме на тяхната игра на голямата сцена. Искам да благодаря на организаторите на фестивала, и най-вече на Емануил Арнаудов, негов създател и директор. Знаете, че във време на криза е изключително трудно, и въпреки това те успяха да превърнат този фестивал в реалност", каза областният управител Константин Гребенаров. Той обяви, че на две от групите ще получат почетния сребърен знак на Областна управа. 

Кметът Димитър Николов изпрати поздравителен адрес към всички участници във фестивала.

Председателят на журито Пейо Пантелеев също отправи своето послание към гости и домакини. "Искам да кажа на всички, които са тук,  да не се притесняват... Отпуснете се, не се напрягайте, знайте, че всички от журито са добронамерени. Ние сме щастливи, че сме сред толкова млади хора, и че щафетата е подадена достойно", каза Пантелеев. 

Началото на фестивала дадоха представителите на клуб "Театър" -  Бургас със спектакъла "Как маймуните произлезли от човека". В първия фестивален ден своите представления изиграха още детски театрален състав при  НЧ "Напредък" – Нова Загора и детска театрална школа "Талантино" при Военен клуб – Бургас.

"Трябва да има такива фестивали, места, където младите хора да показват своята същност, да се изявяват, да са вън от улицата. Без такива форуми човек не може да се развива.  Много  е трудно на младите хора днес да се занимават с изкуство и култура, поради голямата липса на средства. Да си пожелаем да се открият тези средства, да се намерят хора-спонсори, а може би и цялата държавна политика да бъде променена, за да има пари за култура и изкуство. Причините да се напуска масово България са тези… спорт, култура, образование - това трябва да е на първо място преди всичко. Желая на всички здраве и любов към театъра!",сподели режисьорът Румен Велев.