DSC_8376

DSC_8376

Кметът на Бургас изказа съболезнования на близките на загиналите

Кьософ е бил шофьор на автобуса, който е трябвало да направи трансфера с израелските туристи от летището до Слънчев бряг в злополучния ден на взрива. Общо загинаха 7 души - петима от тях са израелските туристи, седмият е атентаторът. 

"Знам, че няма думи, които да облекчат мъката, която изпитвате от липсата на любим човек. Скърбя с вас и знам, че е почти невъзможно да се преодолее огромната болка. Като кмет съм убеден, че държавните власти и компетентните институции предприемат всички необходими мерки, за да бъдат разкрити и наказани организаторите и извършителите на този варварски акт. Желая ви  сили да продължите напред", се казва в адреса на Николов до опечалените.

Градоначалникът на Бургас изпрати писмо и до кмета на Тел Авив - Рон Хулдай, който още вчера в мейл до Николов изказа подкрепата си и готовността да съдейства по всякакъв начин за преодоляването на този труден за двете нации момент. В писмото си бургаският кмет изказва благодарност за оказаната  подкрепа от страна на всички израелски институции и изразява увереността си, че случилото се само ще затвърди традиционните връзки на приятелство и сътрудничество между Бургас и Израел.

"Бургас е съпричастен с трагедията на жертвите и се моли за бързото възстановяване на всички пострадали", пише още в писмото си Николов.