DSC_1468

DSC_1468

Кметът на Бургас лисна менчето в СОУ "Димчо Дебелянов" преподаватели през учебна година. Градоначалникът откри тази сутрин новата 2013/2014 г. в школото, което посреща своите възпитаници с обновен сграден фонд.DSC_1430

"Винаги изпитвам вълнение на първия учебен ден. Той е крачката, която всички ние сме предприели с надеждата и вярата за един по-добър живот", призна Димитър Николов. Тържеството започна с издигането на националния флаг на България и с предаването на знамето на училището. Талантливи възпитаници на СОУ "Димчо Дебелянов" бяха подготвили богата музикална програма  за първия учебен ден. Бе отслужен и водосвет за здраве.

Реконструкцията на сградата е на стойност около 493 000 лева и е по проект на общината.

"За 5 години успяхме да обновим 80% от училищата в Бургас, 90% от детските градини и 100 % от самостоятелните ясли. Твърдо съм решен до 2015 година абсолютно всички наши учебни заведения да са ремонтирани", каза още в слово си кметът Николов.

Тържествената церемония за откриване на новата година завърши с биенето на първия звънец от директора Пейко Стоев. Гости на тържеството за откриването на първия учебен ден  в СОУ "Димчо Дебелянов" бяха депутатът Снежина Маджарова и зам.–кметът по образование в община Бургас - Йорданка Ананиева.