DSC_8015

DSC_8015

Кметът на Бургас се отчете за 4 г. в 32 страници

Толкова е обемен пълноцветният вестник, на който са публикувани проектите, по които администрацията е работила през втория мандат на Николов. На цветните фотоси се вижда състоянието на обекти, паркове, инфраструктура преди и след ремонта им.

"Успяхме да отключим потенциала на Бургас. Жителите ни повярваха, че градът може да се развива и се утвърждава, като лидер в региона, като икономически център в Югоизточен планов район", каза днес пред журналисти кметът Николов. "Използвахме потенциала на всички видове оперативни програми. Бургазлии щяха да ме разпънат на кръст, ако Бургас не беше на първо място, а някъде в средата или в края на таблицата по усвояване на средства по оперативни програми", допълни Димитър Николов. Той не скри разочарованието си, че Бургас не успя да стане Европейска столица на културата през 2019 година, но пък през настоящата градът е Европейски град на спорта.

Кметът призна, че е имало много напрежение и стрес за него и администрацията. "Разчитах на по-голяма активност от страна на общинските съветници, защото повечето докладни записки бяха от страна на администрацията", каза още Николов.

По време на втория му мандат Общината получи за стопанисване остров "Света Анастасия", който е изцяло реновиран с европейски средства, обновен е един от символите на града - Моста, построени са две поликлиники, изградени са велоалеи, обновени са булеварди, улици и т.н.

"Позволявам си да отправя поглед и напред - виждам мащабите на развитие и следващите предизвикателства. Човек трябва да ги търси и приема.
А дали съм си свършил добре работата и оправдал доверието - ще кажа, както преди 4 години - предстои да разбера ...", допълни Николов.
Той ще участва в предизборната надпрева, като кандидат за кмет и ще се бори за спечелването на трети мандат.

Галерия