DSCN0128_

DSCN0128_

Кметът на Несебър прие Сливенския митрополит

с множеството инициативи, които Община Несебър е предприела за възраждането на средновековните църкви в града и превръщането му в място, където ще бъде развиван поклоннически туризъм. Градоначалникът с гордост сподели, че Общината е спечелила проект за реставрация на църквите Св. Йоан Кръстител и Св. Параскева, по който ще бъдат отпуснати средства, за да може възраждането на тези две свещени места да започне в най-кратки срокове.

Николай Димитров не пропусна да отправи и лично покана към Негово Преосвещенство да бъде гост на тазгодишния празник на Несебър 15 септември, като допълни, че през изминалите четири години, общинското ръководство успешно е успяло да превърне този църковен празник в духовен. Митрополит Йоаникий отвърна с радост на покана и сподели, че като почетен гражданин на Несебър, няма да пропусне този църковен, духовен и градски празник.

Кметът на Несебър Николай Димитров изрази и радостта си от това, че през последните четири години, стремежът на Община Несебър да развива поклоннически туризъм, вече показва своите резултати. През месец септември над 1000 поклонника от Русия ще посетят града. Това е радостен повод, както за общинското ръководство, така и за гражданите на Несебър, които ще се радват на посетители и след края на летния сезон.

Сред по-важните теми от разговора между кмета Николай Димитров и Негово Високо Преосвещенство митрополит Йоаникий, намери и място темата за мъдрите мисли, като градоначалникът цитира някои интересни мисли от книгата на Николо Макиавели. От своя страна митрополит Йоаникий сподели една негова любима мисъл, поместена в книгата на Иван Маслов "Симфония на творенията на Св. Тихон Задонски", която подари на градоначалника, а именно: "Не можеш да вършиш добри дела и да нямаш много врагове".