IMG_3942

IMG_3942

Кметът на Созопол застана зад топката на новия стадион, който откри в Черноморец днес. Футболното игрище е в близост до основно училище "Христо Ботев", покрито е с изкуствена настилка и е с дължина 60 м. и ширина 40 м. Стойността на новата придобивка на град Черноморец е на стойност 155 000 лева.

В присъствието на ученици от училището, родители и жители на града официално бе открито спортното съоръжение с водосвет за здраве и благополучие, отслужен от отец Стилян. Кметът на община Созопол Панайот Рейзи и кметът на град Черноморец  Добри Добрев прерязаха лентата, а децата от училището бяха първите футболисти изиграли едно полувреме от футболен мач, преди да удари звънеца за влизане в час.

Освен малчуганите, на стадиона ще могат да спортуват и гражданите на Черноморец, като достъпът е свободен. "Прекрасен терен. Винаги съм мечтал навсякъде в общината да има такива спортни игрища. Планирал съм до края на този мандат да направим още две-три такива игрища и ако бъда избран отново за кмет ще продължа тази идея. Това са едни наистина прекрасни съоръжения, които могат да се ползват целогодишно от всички", заяви кметът Панайот Рейзи.IMG_3964

По време на официалната церемония по откриването на спортно съоръжение кметът на община Созопол каза, че Черноморец отново изпреварва Созопол и това говори за отношението на общинска администрация към града. Тук е направен първият фитнес на открито, а сега и футболно игрище. "Аз харесвам много града. Обичам и уважавам хората тук и виждам потенциал в този район. Всичко, което правя в общината го правя защото, мисля за този момент когато това ще носи приходи на гражданите", заяви още кметът. В района на училището се предвижда да бъде изграден спортен център, в който освен футболното игрище ще бъдат направени и тенис кортове. Целта на построяването на спортния център е да се провеждат различни меропприятия, като базата да се ползва целогодишно.

"Обмисляме да организираме догодина и турнир по футбол за деца. Това е формулата, която виждам за бъдещето на Черноморец", каза Панайот Рейзи. "От шест години, откакто г-н Рейзи е кмет на община Созопол, тук се случват все по-добри неща. Прав е кметът Рейзи, че по някои от направените неща изпреварваме Созопол, но това е благодарение на неговата помощ", каза Добрев. Той се обърна към децата да пазят новата придобивка и пожела на всички, които обичат футбола да пробват новия терен.

Достъпът до футболното игрище е свободен за всички граждани, а вечерните часове ще може да се ползва, защото има и осветление. Назначен е и служител, който ще обслужва съоръжението.