IMG_2189

IMG_2189

Кметът на Варна отличи изявени студенти

Отличията им бяха връчени за постигнати високи резултати в национални и международни олимпиади и състезания през годината.IMG_2204

На тържествена церемония в общината отличените получиха грамоти и парични награди - в област "Хуманитарни науки" - Диляна Иванова от Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов", в област "Природни науки, математика и информатика" – Виктория Станчева от Икономически университет, в област "Социални, стопански и правни науки" – Иван Пенчев от Икономически университет, в област "Технически науки" – Мила Пенева от ВВМУ "Н. Й. Вапцаров", в област "Сигурност и отбрана" – Ваня Орманова от ВВМУ "Н.Й. Вапцаров", и в област "Изкуства" – Катрин Ефтимова от ВСУ "Черноризец Храбър". 

Кметът Иван Портних благодари на изявените младежи за това, че са избрали да учат във варненските университети и използва случая да поздрави всички студенти с предстоящия им празник - 8 декември.

На тържествената церемония в общината награди получиха и студенти, отличени за най-добри дипломни работи, както и ученици, представили уникални мобилни приложения на Националната конференция "Хуманизъм и прагматизъм в образованието на ХХІ век".