boat

boat

Корабът на мира акостира на 30-ти март в Бургас организация ще имат възможност да проведат срещи със социална насоченост (социални домове, ветерани от войните и други събития), както и да се запознаят с културно-историческото наследство на България.

Организацията е основана през 1983 г. със специален консултативен статус към ООН и работи да подкрепя мира, човешките права, равенството, опазване на околната среда и постоянното развитие.

75-тото глобално мирно пътешествие на "Корабът на мира" отплава от Йокохама, Япония на 24 януари 2012 г. и ще се завърни на 3 май 2012. Най-съществената част от това плаване включва първо посещение на корабът в Западна Африка, Сенегалското пристанище Дакар, където участниците ще научат за местните усилия за изграждане на мир и деколонизация. Това пътешествие се характеризира с първо посещение на мисията в страни от Черно море – България, Румъния и Украйна. Програмата (на борда и в пристанищата) на "Корабът на мира" изследва най-важните аспекти на човешката дейност и цели да развие пътуването като средство за поддържане на мира. Обхващащо над 27 години и регистрирани 73 пътувания до април 2011 г., корабът е плавал до над 100 порта и над 80 страни. Първото плаване на корабът е било през 1983г и е продължило три седмици из страните от Азия. На борда освен пасажери има и 50 гости-педагози от целия свят, като се организират различни обучителни дейности, включително семинари лекции за мира, езикови курсове, културни програми. В това плаване ще се засегнат теми свързани със страните, които се посещават.