Фестивалът ще се проведе за пети път в Бургас

Фестивалът ще се проведе за пети път в Бургас

"Краят на сезона" на Елмар Иманов открива 5-тото издание на "Burgas International Film Festival". Началото ще бъде дадено тази вечер в 21.15 часа на открита сцена "Охлюва".

"Краят на сезона" е копродукция между Германия и Азербайджан.  Дебютната лента на Елмар Иманов - "The Swing of the Coffin Maker", има над 30 награди от кино фестивали по целия свят. "Краят на сезона" пък е тазгодишният носител на "Bright Future Award" от фестивала в Ротердам. Филмът разказва за необичайните обрати, които може да претърпи една семейна лятна ваканция. 

Фестивални локации ще станат и залите на културен център "Морско казино" и галерия "Георги Баев". Програмата включва актуални заглавия от няколко континента, срещи с български и международни гости, както и специални прожекции.

Жури в състав - Ференц Тьорек - режисьор, Рушен Виденлиев - актьор, Александър Станишев - оператор, Щефан Бохун - режисьор ще определи най-добрия пълнометражен филм от конкурсната програма. Журито в късометражната селекция е в състав - Дени Алканиз, Андреа Банда Банда и Тони Минасян.

Фестивалът ще се проведе от 18-ти до 25-ти юли.

Всички събития ще се проведат на открити пространства и ще бъдат спазени необходимите изисквания за безопасност, съгласно препоръките на Министерство на здравеопазването.

Международният филмов фестивал Бургас'2020 се организира от фондация "Модерат" с подкрепата на Община Бургас и медийното партньорство на сайта "Черноморие". Пълната програма на "Burgas International Film Festival" можете да откриете тук