DSC_5222

DSC_5222

Критична е обстановката във Варна и Бургас

участъка от пътен възел "Зимница" (в района на Ямбол) до Бургас и по Подбалканския път I-6 от Петолъчката до Бургас. Алтернативният маршрут е през Елхово - Болярово, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет след оперативно заседание на Националния щаб за изпълнение на Националния план за защита при бедствия в агенция "Пътна инфраструктура".

Критична е обстановката в областите Варна, Бургас, Търговище и Шумен. За всички превозни средства е ограничено движението по пътищата в област Варна. Заради силен вятър и навявания са затворени за всички превозни средства второкласната и третокласна пътна мрежа на територията на област Шумен, както и третокласните пътища в областите Търговище и Бургас. В Бургаска област само за леки коли са отворени за движение пътя Бургас - Малко Търново и Бургас - Царево и Бургас - Средец - Елхово. Заради много силния ураганен вятър в област Добрич и с оглед безопасността на шофьорите в следващите часове може да се ограничава движението и за леките автомобили в областта.

За всички превозни средства са затворени проходите Ришки, Републиката, Обзорски, Айтоски, Троянски, Златишки и Върбишки.