dsc_9082

dsc_9082

Кристофър Бъкстън с трета премиера в Бургас

с романтични нотки и много познавателни елементи. Това доказва премиерният роман на англичанина Кристофър Бъкстън, който от 40 години е влюбен в България, в българската история и в една българка. 

"Радослава и викингският принц", проследява заплетена приключенска интрига, ситуирана в Константинопол непосредствено след падането на България под византийско робство. Макар и в изгнание, наследниците на Гаврил Радомир и Иван Владислав продължават да оспорват правото си върху трона. Съперничи им и бунтарят Петър Делян, разгромен от викингски наемници. Самата Византия тъне в коварство и смърт, а в императорския дворец като заложница живее княгиня Радослава... 

Това е трети роман на Кристофър Бъкстън със сюжет българската история и според много литературоведи лондончанинът успява да попълни онази ниша, опразнена след поколението на Фани Попова-Мутафова и Вера Мутафчиева.

"Младите днес залитат по вампирски саги или фентъзи битки, а не помнят историята си. Даже се отричат от нея, защото не я познават", така разсъждава авторът, чийто син е кръстен на цар Иван Владислав.

"Радослава и викингският принц" излезе с логото на "Милениум".