Кубински ритми ще се леят във Варна

Те ще бъдат в България само за два дни по покана на асоциацията за приятелство "България-Куба" и СОК "Камчия".

 

Групата обединява същността на театъра и кубинската музика. Режисьорът на ансамбъла е Карлос Кремата. В него участват 25 деца на възрастта от 4 до 16 години.

Групата е гостувала в Испания, Япония, Венецуела, Панама, Германия, Франция, Холандия, САЩ, Дания и др.

Във Варна "Ла Колменита" ще представи  мюзикъла "Хлебарницата Мартина" от Хулия Гонсалес. Зрителите ще видят една цветна и много емоционална приказка, в която всички мъжки представители на животинския свят ухажват Хлебарчицата Мартина. Сред най-смелите ухажори са селския петел, млад наперен козел, досаден мечок и мексикански мишок, но тя отхвърля всички. Тогава се появява Мишлето Перес – вид почитание към "негърчето", най-обичаният герой в кубинския народен театър на всички времена, който печели любовта на кокетната Мартина.

Вдигат сватба и изкарват меден месец, но един ден Хлебарчицата тръгва на пазар и лакомото Мишле се опитва да извади глава лук от тенджерата, но за нещастие пада в нея. Другите претенденти се опитват да му помогнат, но също падат вътре. Всички плачат – целият кошер, горските животинки и фантазията.

Хлебарчицата вика Доктор Зайко, но той казва, че не може да спаси Мишлето и че то ще умре! Когато всичко като че ли свършва и завесата пада, се появява детенце, което с помощта на публиката показва, че детските приказки не трябва да имат такъв край. Всички заедно решават Доктор Зайко да спаси умиращите.

Концертът е на 25-ти август от 11.00 часа във Фестивален център Варна. Входът е свободен.