DSC_5722

DSC_5722

Куче влезе в общината

Заедно със стопанката си - Ирене Налобина Умка изкачи стълбите до втория етаж на общината, където в заседателната зала се проведе пресконференцията по повод седмото издание на Международната киноложка изложба. Тя събира участници от цял свят. DSC_5753Изложбага се организира от Световния киноложки алианс с подкрепата на община Бургас.

Тази година за първи път в нея участва Умка - куче от порадата папион, наричана още - куче пеперуда. Причината за това название са ушите на кучето, които са във формата на крила на пеперуда. Умка е само на година и два месеца. Преди години породата е била разпространена в Белгия и Франция, сега е особено популярна и в Русия. "Много е дружелюбен и любвеобилен. Добър компаньон е", сподели стопанката на Умка. Той не издаде и звук по време на пресконференцията и не спираше да позира и подава лапи на журналистите.

В неделя е финалът на изложбата, когато ще се проведе Европейския шампионат. Ден преди това е и състезанието по фри стайл - в което кучета ще танцуват със стопаните си.