Mareshki

Mareshki

Куп нарушения на плаж "Кабакум", проверяват временната вила на Марешки

на закона в сравнение с тези по южното. Този извод направи регионалният министър Лиляна Павлова по време на проверки по плажовете на север. Въпреки положителната оценка, тя се натъкна на сериозни нарушения на варненския плаж "Кабакум", където не е осигурена достатъчно свободна зона за плажуващите, а заведение работи на ивицата абсолютно незаконно.

"Заведението има заповед за премахване, но то още обслужва клиенти. Освен това в него се приготвя храна, въпреки че са му спрени токът и водата. Единият вариант е да готвят на газ, а другият - да са се прикачили незаконно, за да ползват електричество", коментира Павлова.
Тя остана изненадана от временната постройка на варненския бизнесмен Веселин Марешки, която е изградена на самия пясък на "Кабакум - север" . Най-голямо беше учудването на министъра от надписа "Частен клуб" на входа на обекта.
"По Закона за устройство на територията не може да има обекти за частно ползване", посочи Павлова. Тя разпореди на РДНСК да се извърши проверка още другата седмица дали временната постройка има бетонни основи и какви разрешителни са били издадени.
Министърът инспектира и плажа на Албена. Там не бяха открити никакви нарушения.

Днес+