Turnir_Futbol

Turnir_Futbol

Квалификациите на детския турнир по футбол продължават

които ще им бъде предложено след време да продължат развитието си в съответния тим, естествено не става въпрос само за бургаски. Ежедневните тренировки в детските градини остават извън обхвата на скаутите но на турнирите картината е по различна.

Всичко това е обяснимо - "Звездичка" много бързо излезе от кувьоза и започна да очарова само пет месеца от както се роди, а иначе е всеизвестно, че е заченат с много любов. Зад гърба си вече има един градски турнир през септември, а сега вече започнаха серии от такива подчинени на Никулден. Предстоящите втори и трети квалификационни кръгове от общо пет такива са тази събота и неделя в спортна зала "Младост" от 11 часа.

През първият ден родители, баби, дядовци и приятели ще стискат палци на своите любимци - на възраст между три и седем годинки, от ЦДГ 19 "Ален мак", ЦДГ21 "Синчец" - Банево, ЦДГ17 "Раковина" и ЦДГ7 "Синчец" - Бургас. В срещи по системата всеки срещу всеки ще се оформи крайното класиране. Отборът заел първо място директно се изстрелва за финалната осмица на 10-ти декември. В неделя пак в същата общинска спортна зала едни срещу други сили ще премерят ОДЗ 3 "Звънче", ЦДГ 28 "Детелина", ОДЗ 15 "Моряче", ОДЗ 5 "Иглика", ОДЗ 7 "Райна Княгиня" и ОДЗ 8 "Брезичка". Тук освен победителя за финалите ще го последва и учебното заведение класирало се на второ място.

Организаторите са подготвили приятни изненади според възможностите но със сигурност ще има такива. Община Бургас помага, както винаги го е правила, а бизнесмени и БФС са обещали предметни награди за крайните призьори и спортна екипировка за никулденския шампион. Зам.-председателят на бургаската детска школа - Кеворк Дадурян, е в столицата по дела от личен характер, но използва момента заедно с почетния президент Анатоли Нанков да се срещнат с шефа на отдел "Детско-юношески футбол" към футболната централа Пламен Михов, който ги е уверил, че това е правилния път България да има големи футболисти, без значение от техния пол. Не е тайна, че в "Звездичка" тренират по харесвана и модерна методика и солиден брой момичета. От футболния клуб споделят с горчив привкус, че няма ненаказано добро - има родители на деца в почти всички детски градини, които повече от месец не са заплащали дължими такси, които са меко казано символични за съвременните условия на живот.