DSC_4440

DSC_4440

Летище Бургас посрещна двумилионния пътник сувенири ги посрещнаха директорът на летището Георги Чипилски, зам. -областният управител Евгени Врабчев, зам.-кметът Красимир Стойчев,DSC_4469 служители на аеропорта и група журналисти. Госпожица Сало посещава нашата страна за втори път. През 2010 година е била на почивка в Слънчев бряг и се влюбила в страната ни. Затова решила да доведе приятеля си Йере, с който живее от осем месеца, да прекарат едноседмичната си почивка  на нашето Черноморие, отново в Слънчев бряг. Хеийди -Стиина работи на пристанището в Хелзинки. След като се порадваха на топлото посрещане на домакините и вдигнаха наздравица с чаша бяло вино, младата двойка се качи на луксозна ВИП лимузина и отпраши за Слънчев бряг.DSC_4465 

Новият терминал на летището ще заработи до края на годината. В момента тече обучение на кадрите, които ще работят там. Прави се тест и на апаратурата, която е монтирана на терминала.
3,5 % ръст на туристите отчитат това лято на аеропорта. Най-голям е процентът на пасажерите, които кацат в Бургас с полети от Русия, Украйна, Великобритания, Полша. Чартърни полети ще се извършват до края на октомври. С подобряване на планирането на полетите е нарастнал и трафикът на летището, отчетоха още от ръководството.

През 32-ра седмица на годината, на 9 август 2013 /петък/ е отбелязан нов рекорд на летище Бургас, с обслужени 233 въздухоплавателни средства и 37 579 пътници.