Deklaraciya

Deklaraciya

Лицата с документ от ТЕЛК ползват данъчно облекчение

Ако те са получили доход от 10000 лева през изминалата година, имат право да намалят данъчната основа с 7920 лева и да заплатят 10% данък само върху остатъка от 2080 лева. Това данъчно облекчение може да се ползва включително за годината на настъпване на неработоспособността, а така също и за годината, в която изтича срокът на валидност на експертното решение. При подаването на годишната си декларация лицата с намалена работоспособност трябва задължително да приложат и копие на валидно решение на ТЕЛК/ДЕЛК/НЕЛК.

През изминалата година 2446 варненци с намалена работоспособност са се възползвали от това данъчно облекчение, след като се представили пред приходната агенция необходимите медицински документи.
Лицата с намалена работоспособност ще ползват още 5% отстъпка от дължимия годишен данък, ако подадат декларациите си до 2 май 2012година по електронен път и внесат дължимите суми или подадат декларацията си за доходите и внесат дължимия данък до 10 февруари 2012 г.
Допълнителна информация за декларирането и плащането на данъци гражданите могат да получат на цената на градски разговор от цялата страна на телефона на информационния център на НАП             0700 18 700       или на електронна поща [email protected]

Днес+