MDPS

MDPS

Лидер на МДПС е новият зам.-областен във Варна всички отговорности, които са били поети досега от Пламен Манушев, преди да стане народен представител.

"Той ще замества и областния управител във времето на неговото отсъствие и го подпомага в неговата работа, както е по закон", каза още Базитов. На въпрос, кога ще освободи поста си като Областен управител Базитов заяви, че за да стане това е необходимо да има решение на Правителството, като до този момент такова не е взето. Той допълни, че до назначаването на нов Областен управител Ибрямов ще бъде заместник, като дали ще бъде назначен за временно изпълняващ длъжността Областен управител, зависи от Министерския съвет.
"Аз в момента съм областен управител, а колегата Ибрямов е мой заместник, като изпълнението на тези длъжности е в резултат на Министерския съвет", каза още Коста Базитов. Той допълни, че заповедта за назначаване на Мерткан Ибрямов е от 9-и юли, като договорът му се счита за активен от днешния ден, тъй като днес стъпва в длъжност. Мерткан Ибрямов е освободен от длъжността, която заема като зам.-кмет на община Вълчи дол.