Суши вечерта в Приморец се провежда за втора година

Суши вечерта в Приморец се провежда за втора година

Почитателите на японската кухня ще имат уникалната възможност да опитат цялата палитра от суши на 18-и юни, когато ще бъде отбелязан Международния ден на сушито в бургаския гранд хотел и СПА "Приморец".

Вечерята на блок маса започва в 19.30 часа и всеки гост ще получи още вкус от Япония - саке и зелен чай, допълващи и подчертаващи отлично главния герой на вечерта.

Стартерите ще бъдат традиционни японски салати. Те включват салата "Аукаме", "Джинджър с уаками" (хрипкави водорасли със сусамов дресинг и джинджър), "Чука" или "Сансай" - традиционна японска салата от калмари със сусам и водорасли и салата "Хиджики" - от черни водорасли с корени от лотус.

Вечерята на блок маса ще предложи на гостите на "Приморец" различни видове нигири, маки суши, калифорния суши, ичибан, темпура, вулкан в различни разновидности. Съставките са разнообразни и включват змиорка, октопод, пушена и прясна сьомга, лаврак, скариди, пикантен тон, тилапия, сьомга хайвер, опашки от раци и други. Оризът, който шеф Ивелин Кръстев и неговият екип влагат в суши изкушенията на Средиземноморски ресторант "Салини" е специален харука.

Събитието е с куверт. За повече информация и резервации: +359 877 850 001 | [email protected].