DSC_6439

DSC_6439

Магистър от ВСУ представя своя визия за развитие на България за развитие на България", която се провежда за втора година под егидата на държавния глава Росен Плевнелиев. Тя има за цел да насърчи участието на млади хора в процеса на вземане на решения при определянето на приоритетите на институциите за развитие на страната ни. На 12 декември 2013 г. президентът Росен Плевнелиев ще даде начало на срещата с абсолвентите на тема "Моят свят - Световният дебат на ООН, посветен на целите на хилядолетието за развитие, и новият дневен ред за развитие на света след 2015 г. през погледа на младите хора в България, национална цел на България". Акредитираните висши учебни заведения в България са поканени да предложат за участие абсолвенти, завършили с най-висок успех образователно-квалификационна степен "магистър" след 1 януари на текущата година. В тазгодишното издание на инициативата Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" ще бъде представен от Ангелина Благова, завършила магистърската програма "Подготовка на силите и средствата за действия при неконвенционални кризи". Тя ще вземе участие в работата на Съвета по външна политика, който ще заседава по няколко подтеми: 

      Какво място имат бежанците и вътрешно разселените лица в Дневния ред за развитие на света?
     Следва ли да има целенасочена политика за реализиране на Целите на  хилядолетието  за  развитие  сред  бежанците  и  вътрешно разселените лица?
     В състояние ли е България да постигне удовлетворителни резултати сама  или  е  необходим  общ,  координиран  подход  на  регионално (европейско)      и световно ниво?
     Бежанците и вътрешно разселените лица в Дневния ред за развитие на света след 2015
 В рамките на заседанието тя ще представи свое становище, съдържащо     възможни решения по темата.