DSC_1283

DSC_1283

Махат павилиони, заради ремонта на "Тройката"

Магазините са поставени върху частни имоти по член 56. Реконструкцията налага те да бъдат преместени, за да може да бъде реализиран проекта. Той предвижда цялостен ремонт от площад "Тройката" до улица "Васил Левски" и улица "Княз Борис". Разрешителните за началото на строителните работи вече са издадени и се очаква до края на месеца те да започнат.DSC_1281

Наемателите на тези търговски обекти вече са залепили табели с известие за местата, където са се преместили и могат да бъдат намерени от клиентите им.Troikata_4

Реконструкцията на площад "Тройката" е вторият лот от мащабния проект на община Бургас за цялостна промяна на облика на централната част на града. Първият етап приключи миналата година с ремонта на улица "Александровска" от жп гарата до площад "Тройката" и от сградата на общината по "Богориди" до улица "Лермонтов" с прилежащите "ръкави" в посока подлеза на Операта и църквата "Свети свети Кирил и Методий". Вторият етап предвижда обновяване на "Тройката" и изграждане на подземна улица, която ще свърже "Княз Борис" и улица "Гурко". Няма да бъдат обновявани малките улички "Сердика" и "Димитър Бракалов". Средствата за реализацията вече са осигурени по оперативна програма. Европарите са 5 млн. лева, а общината ще участва със свои средства в размер на 2 млн. лева.

Проектът на района, който ще бъде разкопан, може да се види от всеки гражданин. Той е на разположение в Регионална дирекция "Приморие" (срещу бившето кино "Родина").

Вече има разрешения за следващите етапи от реконструкцията - за улица "Александровска" от улица "Левски" до светофара на Стоматологията и за улица "Богориди" от улица "Лермонтов" до входа на Морската градина. За тези лотове обаче тепърва ще се търси финансиране. Ремонтът им ще започне, когато бъдат осигурени средствата.