По случая е образувано досъдебно производство. Снимка Архив Черноморие-БГ

По случая е образувано досъдебно производство. Снимка Архив Черноморие-БГ

30-годишен мъж от Силистра бере душа в бургаска болница, след като е бил прострелян на рождения си ден, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в морския град. Инцидентът станал след 22.30 часа на 22-и април в подземния гараж на блок 161 в комплекс "П.Р. Славейков". Там е открит А.С., който бил в безпомощно състояние с огнестрелна рана в областта на главата.

Своевременно дошлите на място полицейски служители са посрещнати от 30-годишна бургазлийка, която заявила, че пострадалия е приятеля й. Преди инцидента мъжът празнувал в компанията на свои познати рожден му ден. Около 21.30 часа същата вечер младия мъж заявил, че излиза за малко навън. След като се забавил приятелите му започнали да го търсят и го открили в безпомощно състояние в подземния паркинг на кооперацията.

При извършения оглед на местопроизшествието е намерен и иззет боен пистолет с патрон в цевта, заглушител, пълнител с четири патрона и две гилзи, калибър 22. В жилището на А.С., разположено в блок 161 в комплекс "П.Р.Славейков" е открита бележка. Иззети са видеозаписи от камерите, с които е оборудвана сградата и подземния паркинг. Първоначално събраните факти показват, че най-вероятно се касае за самопрострелване, но са назначени множество експертизи за установяване на детайли по инцидента.

Пострадалият 30-годишен мъж е откаран в Шокова зала на бургаска болница, а след това е настанен за лечение в отделение "Реанимация" с опасност за живота.

По случая е образувано досъдебно производство.