DSC_1559

DSC_1559

Малкият бизнес с отлични резултати от лятото по същия начин през следващите години.

В организацията членуват физически и юридически лица, чиято дейност е свързана с туризма – от заведения за хранене и питейни заведения /ресторанти, барове, пицарии/ до павилиони за цигари, закуски и др.
Представителите на асоциацията заявяват, че общото състояние на сектора "Туризъм" в Бургас е отлично поради няколко причини, а именно:добрата организация от страна на Малкия и Среден бизнес в предсезонната подготовка, прозрачната политика, водена от Община Бургас спрямо бизнеса, 17-процентният ръст при посещенията на руски, украински и румънски туристи.
Според Асоциацията на бургаския малък бизнес общият ръст на чуждестранните гости за 2012 година е 14 %.
"Разумните инвестиции, отличният анализ и постижимите цели, много добрата организация и съдействие при възникнали проблеми по време на сезона от страна на Община Бургас и нейни служители, превърнаха сектора "Туризъм" в град Бургас в единствения незасегнат от кризата", казват още от асоциацията. 
В доклада се посочва трайният ръст при фестивалния и културния туризъм. Обърнато е внимание на пълната прозрачност при изготвянето на документацията, касаеща бизнеса, публичността при отдаване на търговски обекти под наем и адекватната помощ при решаване на сложни казуси.
"Тенденциите са положителни и се надяваме този растеж да продължи и през 2013 година", пише в заключението на доклада, изпратен до кмета Димитър Николов.