Марио Николов (вляво) и директорът на Операта дац. Александър Текелиев изгледаха генералната репетиция. Снимки Бургас биз цензура

Марио Николов (вляво) и директорът на Операта дац. Александър Текелиев изгледаха генералната репетиция. Снимки Бургас биз цензура

Марио Николов направи генерална репетиция със състава на Бургаската опера преди закриването на Бургаски музикални празници "Емил Чакъров".

Оперният певец и режисьор е 12-тият носител на приза на името на маестро Емил Чакъров. Отличието се връчва от 2011 година и негов първи носител стана цигуларят Минчо Минчев. Наградата по традиция се връчва на закриването на празници "Емил Чакъров", които се организират от Държавна опера Бургас с подкрепата на Община Бургас.

Тази година финалът на празниците ще сложи концерт-спектакъл под режисура на Марио Николов - "Любов, шампанско и кан-кан". Той ще бъде представен днес, 4-ти септември, от 20.00 часа на сцената на Летния театър в Бургас. Концертът отбелязва 60-годишнината, както и 40-годишната творческа дейност на тенора и режисьор.

Пищната сценична продукция "Любов, шампанско и кан-кан", която включва популярни произведения от оперетата и мюзикъла, ще зареди Летния театър с красива музика и изпълнители, в съчетание с вихрен балет и празнично настроение. Впечатляващият концерт спектакъл, сътворен от Марио Николов, солистите, оркестъра, хора и балета на Бургаската опера, ще разгърне пълния си блясък под палката на диригента Страцимир Павлов /гост/, който има впечатляващ опит зад пулта в подобен вид програми. Страцимир Павлов е известен диригент, композитор, аранжор и инструменталист.

В атрактивния концерт спектакъл "Любов, шампанско и кан-кан" на 4-ти септември богатството на своите тембри и емоционално сценично присъствие в подбраната с вкус, усет и мащабна творческа мисъл музикална програма от сценариста и режисьор Марио Николов, носител на наградата "Емил Чакъров" за 2023 г., ще представят великолепните солисти на Държавна опера – Бургас, музикантите от оркестъра и артистичните състави на хора и балета. Във впечатляващата програма ще участват: сопраните Людмила Михайлова, Мария Цветкова-Маджарова, Нона Кръстникова и Шмилена Султанова, мецосопраното Йоана Кадийска, тенорите Андрея Мирчев, Марио Николов – гост, и Яни Николов, баритоните Бранимир Недков и Йордан Христозов, басите Делян Славов и Диман Панчев. Концертмайстор на оркестъра е Ваня Златева, диригент на хора – Александър Чепанов, хореографията на балета е на Марина Змеева-Маркова.

Галерия