Майстори готвиха на Спасовден на площада

В рамките на фестивала се проведе и кулинарно състезание с участието на ученици от техникума по обществено хранене "Проф. д-р Асен Златаров". Десетки бургазлии опитаха от вкусните гозби, приготвени за конкурса.

 

 

Неделима част от фестивала бе и богатата фолклорна програма на читалищни и самодейни колективи, танцови ансамбли и различни други състави, които представят предимно обреди, танци и обичаи, свързани с храната.

В програмата на празненството е включена и пътуваща изложба на детски рисунки на кулинарна тематика, представителна извадка от националната изложба за детски рисунки "Рецептите на баба", която се провежда с Националния дворец на децата и е част от националния календар за извънучилищни дейности.

Фестивалът се организира от "Ивитал консулт". Главен съорганизатор е Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите, чиято основна цел е съхранението и развитието на традиционните заняти, приложните и изящните изкуства.

На площада бе подредена и изложба с хлябове на фирми производителки от Бургас и общината. Традиционно хлебарите отбелязват професионалния си празник на Спасовден.


Снимки Етелка Пирева