МБАЛ "Дева Мария" със сертификат за качество на услугите стандарти в здравното заведение е полученият днес сертификат ISO 9001:2008, който обхваща диагностика и лечение на заболявания в случаите,  когато лечебната цел не може да се постигне в условията на извънболнична помощ, родилна помощ, рехабилитация, диагностика и консултации, поискани от лекар или лекар по дентална медицина от други лечебни заведения, медико-козметични услуги, клинични изпитвания на лекарства и медицинска апаратура съгласно действащото в страната законодателство, учебна и научна дейност.

 

Управителят за България на международната акредитирана сертифицираща организация "Интернешънъл Сертификейшън" Димитър Коцев връчи престижния документ, който е резултат от строги анализи, тестове и проверки на работата в МБАЛ "Дева Мария" през последните два месеца.

"Надявам се, че и други бургаски здравни заведения ще получат сертификат ISO 9001:2008, защото нашите съграждани заслужават най-доброто здравеопазване", коментира щастливият собственик Семир Абумелих.

Сертификатът има валидност в следващите три години и трябва да бъде защитен от екипа на болницата с покриването на още по-високи изисквания.

За тази година е планирано и акредитиране от американски универститет по здравен мениджмънт от Калифорния, като посещението на експертите е планирано за есента.

До един месец ръководството на модерната бургаска болница очаква акредитация и от здравното министерство. Така МБАЛ "Дева Мария" ще придобие  освен всичко и статут на учебна база и най-талантливите млади лекари от страната ще могат да идват на обучение в Бургас.