DSC_7475

DSC_7475

Министерски съвет даде плаж "Бургас Централен" на общината областният управител на Бургас Константин Гребенаров. Плажът ще бъде безвъзмездно предоставен за управление и стопанисване на общината, като от нея ще се изисква да подсигури обезопасяването и да организира дейностите по водно спасяване, медицинско обслужване и санитарно-хигиенно поддържане. До прецедентът да бъде предоставен за управление плажът на общината се стигна след редица процедури по отдаването му, на които не се явиха желаещи. С днешното решение частично се преодолява проблемът с липсата на охраняем плаж в най-големия административен център на областта. Областният управител изрази надежда, че и "Бургас-север", за който ще се разиграе повторно търг на 28 юни 2011 година, ще намери стопанин, което да гарантира безпроблемното протичане на сезона.

"Процедурата по предоставяне не беше лека, съвместно с Община Бургас направихме всичко възможно това да се случи. Удовлетворен съм от днешното решение на Министерски съвет, което е изцяло в интерес на бургазлии и гостите на града", каза Гребенаров.

На сесия на ОбС утре ще бъде гледано предложението на кмета Николов плажът да се стопанисва от общинското предприятие "Спортни имоти, паркинги и гаражи".