Grekov

Grekov

Министър Греков открива Седмицата на гората

Регионална дирекция по горите в Бургас. С тази инициатива се поставя началото на националните тържествата по повод предстоящата Седмица на гората, която традиционно се чества през първата седмица на април. Събитието ще се състои пред сградата на Регионална дирекция по горите на улица "Иван Шишман" № 8. Там ще се отбележат още три годишнини  - 135 години - Горска служба в България, 120 години Регионална горска служба и 105 години от създаването на Съюз на лесовъдите в България.

От 13.00 ч. днес, министър Греков ще открие Националното тържество, посветено на Седмица на гората в местността "Ханска шатра" на територията на Държавно ловно стопанство - Несебър. Министърът ще връчи и традиционните награди "Лесовъд на годината", "За цялостен лесовъдски принос" и ще отличи служител по контрола и опазване на горите.

На събитията ще присъстват зам.-министър д-р инж. Валентина Маринова, зам.- министър Бюрхан Абазов, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) инж. Григор Гогов, областните управители на Бургас Павел Маринов и на Стара Загора - Живка Аладжова