DSC03125

DSC03125

Модерна читалня за 110 г. на школото във Влас

даде старт на програмата по случай 110-а годишнина от основаването на училището.

"Новата стая е място за литературни четения, конкурси, срещи с творци, художници, място, което да генерира култура, място за дебати, дискусии, изложби", каза директорката на училището Чубрина Стефанова. Фондът на читалищната библиотека е допълнен от ученици, родители, учители.

На тържеството бе показан препис на "История славянобългарска" на Паисий Хилендарски. В преписването й са участвали ученици и преподавателката им по български език и литература Даниела Иванова. Идеята се е родила внезапно, а целта е да остави следа във времето от писането с перо и мастило. Не на последно място е и идеята за провокиране на учениците да помислят за делата на видните българи. На преписът е отделено специално място в читалнята. Книгата е поставена в стъклена витрина.DSC03118

Стартът на тържествата бе отбелязан и с празничен концерт, кратка театрална постановка, изложба на рисунки.

По повод на годишнината на 26-и април ще има ден на отворените врати в училището, два дни след това ще се проведе състезание по български език. През месец май са организирани изложба от ученически произведения на тема "Моето училище", спортен празник и тържествен концерт в амфитеатъра в Свети Влас.