Marian2

Marian2

Момче от Царево донесе медал за България

от България. Момчето е родом от село Кости, но живее със семейството си в Царево. Младият спотист с радост сподели новината за успеха си. Най-трудната му среща в първенството е била на малкия финал за третото и петото място с представителя на Унгария. Побеждава го с резултат 2:0 / 2:0;3:0 / и грабва бронзовия медал. В оспорвана борба преди това успява да надвие румънеца и словака. На полуфинала Мариан е загубил от представителя на Грузия, който става и шампион в категорията.

Класирането в категорията до 100 кг е: І място – Грузия /златен медал/, ІІ място – Азербайджан /сребърен медал/ , ІІІ място -България / бронзов медал/. На европейското във Варшава участва още един състезател на „Черноморец –Бургас” Мухамед Махмуд, в категория до 54 кг. След загуба от грузинеца момчето отпада от състезанието.

Това е първото участие на Мариан на голямо първенство. Той е състезател на „Черноморец-Бургас” с личен треньор Николай Милков. В клуба е от шест години , но вече два пъти е ставал републикански шампион в категорията си - през 2010 и 2011 г. Има златен медал от турнира в Кошице, Словакия / 2011 г./ и златен медал от турнира "Русенски легенди" в Русе през март същата година. Възпитаник е на спортното училище в Бургас "Юрий Гагарин".