MorskaV3

MorskaV3

Морската градина на Варна под видеонаблюдение

началник на общински отдел "Класифицирана информация и видеонаблюдение" по време на работна среща, посветена на борбата с тероризма и потенциалните мишени на атентати.

По думите му предстои поетапното изграждане на видеонаблюдение на всички училища, детски градини и всички общински обекти във Варна. "В момента сме пред старта за реализирането на този проект", каза Радославов. 
Обектите, които предстои да бъдат оборудвани с камери са Морската градина, паркове, детски и спортни площадки, архиви и музеи. По този начин след приключване на целите община Варна ще е готова да реагира при терористични атаки, каза още Радославов. 
Зам.–кметът на община Варна доц. Христо Бозов каза, че Варна, като голям туристически и транспортен център и град с много публични и обществени сгради е потенциален обект на терористична атаки. "Основна задача е да се определят максимално обективно критичната инфраструктура", добави доц. Бозов.
По думите му в морската столица има много публични и обществени гради, които биха могли да бъдат обект на терористични атаки. Потенциалните мишени биха могли да бъдат летището, гарите, моловете, Летният театър, Фестивалният комплекс, Спортна зала, Историческият музей, Операта, както и курортните комплекси край града, заключи доц. Бозов.

Днес+