MorskaV

MorskaV

Морската градина във Варна става зона с обществена значимост

на Варна. Това предложение направи областният координатор на ГЕРБ и председател на управляващата партия в местния парламент Иван Портних на днешното заседание на комисията по "Европейски въпроси и международно сътрудничество".

Главният архитект на Варна Петър Йорданов и арх. Николов презентираха пред колегите си зоните за въздействие в рамките на проект "Подкрепа за разработване на Интегриран план за градско възстановяване и развитие град Варна". 
Планът за градско развитие предвижда ромският квартал "Максуда" да влезе в района за въздействие в групата "висока обществена значимост". Там ще попаднат още Пристанище Варна, Варненското езеро и квартал "Аспарухово". Във втората група – "икономическо развитие", попада Западна промишлена зона в морската столица. В третата зона, която е с преобладаващо социален характер ще влезе районът "Владислав Варненчик".
Интегрираният план цели постигането на комплексно, интегрирано решаване на проблемите на градската среда, усвояване на нейните географски предимства и адекватно и устойчиво използване на наличните териториални ресурси.

Днес+