Концертът в подкрепа на фестивала е този четвъртък

Концертът в подкрепа на фестивала е този четвъртък

Музиканти свирят благотворително за фестивала за съвременно изкуство "Вода". Неговото трето издание, което е планирано за тази година, е под въпрос поради недостатъчно финансиране.
Първото издание на "Вода" бе през 2017 г. и предизвика голям интерес сред широка публика от различни възрасти. Около 100 артисти от Германия, Латвия, Молдова, Южна Корея, Япония и България представиха свои творби в двете издания на фестивала до сега.

Фестивалът се организира от сдружение "Танц БГ" в партньорство с Младежки културен център – Бургас и досега бе финансиран от Министерството на културата и Община Бургас.

Програмата на фестивала представя съвременен танц и театър, пърформанс, инсталация, музика, видео арт, изобразителни изкуства и други артистични предизвикателства.
Иницииран е от местни артисти и културни институции и е плод на ентусиазъм и вяра в това, че Бургас има огромен потенциал и с малко повече свързаност, енергията му може да се умножи. А това е едно много обещаващо начало.
"Вярваме, че Бургас няма да остави поредния интересен фестивал да изчезне от градския ни календар, защото още ближем рани по "духа на Бургас" и се надяваме поне "Вода"-та и "Сол"-та да ни останат. Много млади хора, които се завърнаха в града, поемат пак навън, заради липсата на среда и интересни предизвикателства. Това, че имаме море е страхотно, но понякога ни трябва и друга ВОДА, за да се научим да живеем по-добре. Едни от основните теми, които ни вълнуват са темите за мястото на човека в променящия се свят, за нашия общ отпечатък върху средата, която обитаваме и дори отвъд нея", казва Радостина Ценова от фондация "Биоразнообразие".

Всеки, който иска да подкрепи фестивалът "Вода" е добре дошъл на 27 юни (четвъртък) от 18.30 часа на "симБиотично" (пространство на Атанасовско езеро, разположено на "Солници - Юг", до басейните с луга и велоалеята покрай морето). Владо Михайлов и Михаела Ненова от REWIND ще свирят безвъзмездно в подкрепа на Фестивала. С продадените билети и със събраните дарения ще започне кампанията, но ще се търсят доброволци, както и контакти за намиране на спонсори.