Police20

Police20

Мъж с пушка взел клиенти за гларуси, ранява двама

с въздушна пукша. При стрелбата две от клиентките били ранени. Инцидентът станал около 15.00 часа на 21-ви май. Сигналът е подаден в Първо Районно управление "Полиция" - Бургас. Стрелбата е произведена по клиенти на пицария "Романс", разположена на улица "Александър Велики" № 3. Стрелецът се намирал в отстрещна сграда.

При разпита едната от пострадалите клиентки - 27-годишна бургазлийка разказала, че заедно с приятеля си и шестмесечното им бебе седнали на външните маси на заведението, когато изведнъж тя чула специфичен шум и усетила болка в горната част на дясното си бедро. След около пет минути жената чула същия шум в близост до тяхната масса и видяла как друга клиентка също е наранена. Майката с бебето се скрила в заведението и подала сигнал на тел. 112 за стрелбата с въздушната пушка.

При извършения огледн е установено, че пушката е собственост на 20-годишния Д.Т. от Бургас, обитаващ жилище на четвъртия етаж на улица "Александър Велики" № 3. Той дал пушката на приятеля си – Н.А., 19-годишен, който решил да я пробва по гларусите без да съобрази, че може да нарани и случайни хора.

Въздушната пушка заедно с 46 сачми е предадена с протокол за доброволно предаване. Получените от двете клиентки наранявания са леки, като те са отказали да получат медицинска помощ. По случая е образувано досъдебно производство.