Виненият фест ще се проведе от 26-и до 28-и юли в експоцентър Флора. Снимка Лина Главинова

Виненият фест ще се проведе от 26-и до 28-и юли в експоцентър Флора. Снимка Лина Главинова

Над 35 български производители и вносители на вина ще участват в петото издание на Фестивала на виното Бургас 2018. Той ще се проведе от 26-и до 28-и юли в експо център "Флора" Бургас. Вносителите  ще представят над 350 елитни марки вина от цял свят - Италия, Франция, Аржентина , Австралия, Чили. За първи път тази година Посолството на Аржентина ще представи изби от техния регион и почетен гост на Фестивала ще бъде н.пр.г-н Алберто Алфредо Мануел Труеба извънреден и пълномощен посланик на Република Аржентина в Република България.

Любителите на вино аксесоари ще могат да си купят ръчно правени стойки за вино, коркови гривни, папионки и други интересни неща. Фестивалът ще бъде допълнен с участници с ръчно правени бисквити от лимец, сирена с трюфели, трюфели и бонбони с трюфели, както и екзотични пикатни сладка, пюрета и разядки.

По време на изложението всички любители на виното ще могат да си закупят любимите продути от щандовете на специални цени с отстъпки. Фестивалът на виното ще се проведе в зали 2,3 и 4 на  Експозиционен център Флора в Морска градина.  Цена на билет  е 10 лв - включващ безплатна дегустация по щандовете, плюс подарък брандирана професионална дегустационна чаша.