Lekar5

Lekar5

Нараства броят на заболелите от чревни инфекции във Варна

29 случая на ентероколит, 23 вирусни хепатита и 4 ротавирусни ентерита. Няма регистрирани случаи на дизентерия и колиентерит.
Заболеваемостта от въздушно- капкови инфекции (без грип и ОРЗ) е на същото ниво както през предходната седмица. Регистрирани са 64 срещу 65 случая.
Почти е запазено нивото на заболелите от ОРЗ и се движи в рамките на извън епидемичните показатели. Регистрирани са 382 срещу 343 случая през предходната седмица. Най- голям е броят на заболелите във възрастовите групи на 5-14 и 15-29 годишните. В Инфекциозна клиника на МБАЛ "Св. Марина" са лекувани 2 случая с диагноза грип. Регистрирани са по един случай във възрастовите групи на 0-4г, 5-14 годишните.
Регистрирано е едно лице ухапано от кърлеж и едно лице заболяло от марсилска треска. В биологичната лаборатория на РЗИ- Варна за систематично определяне на кърлежи не са постъпили проби, касаещи определяне за кърлеж.
В имунизационния кабинет са преминали общо 40 лица. Проведени са 35 имунизации.
С ваксина против жълта треска са обхванати 17 лица. В консултативния кабинет по СПИН през отчетния период безплатно са консултирани и изследвани 35 лица.

Днес+