DSC_4383

DSC_4383

НДСВ отива на избори със СДС и земеделците на Личев

Тепърва предстои по-задълбочен диалог със сините. НДСВ не изключват евентуална партньорство и със "Синята коалиция", и партията на Касим Дал. Това каза на пресконференция днес в Бургас заместник-председателят на партията и евродепутат - Станимир Илчев. В брифинга взеха участие и заместник-председателят на НДСВ и лидер на МНДСВ Стефан Кенов, председателят Съвета по икономика и финанси към НДСВ Георги Найденов, областният лидер на НДСВ Валентин Янчев и общинският председател на НДСВ Полина Милушева-Мандаджиева.

Жълтите критикуваха проектобюджета, изработен от правителството на Бойко Борисов. Според Станимир Илчев той е прокризисен, защото от една страна управляващите мислят за изборите, а от друга как да прокарат бюджета. "Това е най-негъвкавото и индиферентно правителство управлявало страната ни досега. Финансовият министър Симеон Дянков е с висока, но специфична квалификация поодходяща за големия корпоративен бизнес, а не за поста който взема. А за да управлява финансово малка страна като България, той трябва да знае каква е живата тъкан на финансово икономическия живот", коментира Станимир Илчев.

Само един член на НДСВ е напуснал партията и е отишъл в редиците на новата партия на Меглена Кунева. Това е Симеон Недялков, който беше избран за общински председател на жълтите в Бургас през април тази година.

Снимка Лина Главинова