"Несебър" и "Радва" играят срещи в Източна "Б"

Макар и в контроли "Несебър" показа, че е равностоен на отборите в "А" група.

 

Основният състав изглежда избистрен, като в него са привлечени защитникът Ерфан и снажният нападател Християнов - и двамата от "Шумен". В отборът ще играе и друг защитник - Борисов, който идва от "Видима-Раковски", а от "Марица" - Пд пристигна Маламов.

До последния момент в отбора се очакваше юношата на "Левски" - София Балджийски - играч с нападателни функции, който най-вероятно ще бъде картотекиран следващата седмица. От терена ще отсъства заради травма капитанът Борислав Иванов.

Мачът срещу "Спартак" се очертава интригуващ за домакините, тъй като през пролетния полусезон именно пловдичани бяха отборът, които препъна "Несебър" в устрема му към групата на майсторите с 1:1 в морския град,което се оказа от особено значение на финала.

Своят първи мач в професионалния футбол ще изиграе и отборът на "Равда-1954", който е абсолютен дебютант в "Б" група. Футболистите му обаче играят нападателен футбол и това си пролича и в последната контрола срещу "Созопол", завършила 4:1. Ст.треньорът Александър Даменлиев пусна в игра всичките си 22 футболисти с изключение на контузените Пчеларов и вратаря Гаргов.

"Даваме си сметка, че сме абсолютни дебютанти", заяви преди отпътуването за Търговище ст.треньорът Александър Даменлиев, но се надявам отборът да покаже добър футбол и да зарадваме подкрепящите ни фенове.

Максим Момчилов