"Несебър" победи "Доростол" с 2:1 по-изразителна, ако не бяха поредицата от пропуски на Иванов, Колев, Грозев и Илиянов. Като своеобразна компенсация на сторените пропуски обаче послужи голът на Балджийски в 21 минута. Попадението му от 30-тина метра бе класика в жанра на удар "изписващ" параболична траектория.

 

Гостите, които са втори във временното класиране, изиграха почти целия мач в глуха защита и освен вкарания гол, плод на случайност, имаха само още една голова възможност, но топката изстреляна от малък ъгъл от Николов след рекушет в гредата излезе в аут.

За отбелязване е, че старши треньорът Димитър Стойчев по едни или други причини започна мача с коренно променен състав, давайки шанс за изява на четирима играчи от школата на несебърския клуб: Андриан Божков, Емил Николов, Иван Илиянов и Трайо Грозев и те напълно защитиха гласуваното им доверие. В отсъствието на изпитаните бойци Стойков и Дажмбазов, успешен дебют направи двойката централни защитници Костов и Дуков, Орловски показа, че може да играе безпроблемно и като десен бек, а в определени периоди от мача Божков и Яшар просто "скриваха" топката за съперника.

С поредната си победа "Несебър" има вече 25 т. и от 7-мо се придвижва на 5-то място във временното класиране, на 2 т. от позицията за бараж да влизане в групата на майсторите.

Другите мачове от 24 кръг: "Спартак" - "Брестник" 2:0, "Добруджа" - "Светкавица" 0:0, "Черноморец-Поморие" - "Любимец" 0:0. "Лудогорец" - почива.

Във временното класиране води "Лудогорец" с 30 т., следван от "Спартак", "Черноморец" и "Доростол" - по 27 точки, "Несебър" - 25, "Любимец" и "Светкавица" с по 24 точки, "Брестник" и "Добруджа" с по 16 точки.

В следващия кръг - на 30 април "Несебър" гостува на "Лудогорец", а в 26 кръг - почива.

Максим Момчилов