KKNesebar5

KKNesebar5

"Несебър" с отборна титла по колоездене на шосе в конкуренцията на още 8 шесторки. Несебърлии станаха шампиони за четвърти пореден и общо за пети път в 9-годишната история на клуба. Първенците бяха в състав: Спас Гюров, Мартин Грашев, Станислав Заралиев, Радостин Йорданов, Момчил Робов и Александър Алексиев. 

Майсторите на педалите в синьо-бели трика доминираха тотално и в държавния личен шампионат на многоетапни състезания. На "часовника" пръв финишира Гюров, следван от Грашев, а Заралиев завърши шести. И в двата общи старта от по 90 километра момчетата на треньора Господинов диктуваха развитието на събитията. Те имаха преобладаващо присъствие в двете групи, изминали най-бързо състезателното разстояние. В първия общ старт от 14 души, пресекли заедно финала, петима бяха от "Несебър", а във втория превъзходството им беше още по-фрапиращо – седем от осемте челници бяха от черноморския клуб. 
Гюров оглави общото класиране и ликува като шампион. Втори се нареди съотборникът му Грашев, а трети – Евгени Балев, който се състезаваше индивидуално. Заралиев и Йорданов заеха съответно 5-о и 6-о място.