"Несебър" се наложи над "Брестник" с 3:1 отбеляза с глава Иван Янчев, който се възползва от центриране отляво на Трифонов. В 38 минута резултатът бе изравнен, след като Тодоров изпълни наказателен удар и топката се промуши през куп от играчи в малкото наказателно поле, и се озова в мрежата зад Виктор Георгиев.

 

Последва домакински натиск и в 42 минути безличният на терена до този момент Балджийски се възползва от пас на Костов отляво и през плонжа на Линков отбеляза за 2:1.

През второто полувреме домакинския натиск се усили, а заедно с него зачестиха и пропуските пред вратата на гостите. В 49 минута Янчев остана сам срещу Линков, но се засуети и топката му бе отнета. В 51 минута Трифонов центрира отляво, но Колев пропусна да увеличи резултата. Последваха супер пропуски на Борислав Иванов, който бе изведен от Колев на чиста позиция пред самата гол линия, но в 76 минута топката прелетя извън рамката на вратата, а в 78 минута попадна в гредата. Така се стигна до 83 минута, когато Балджийски след самостоятелен пробив оформи крайния резултат 3:1.

В първия си домакински мач отборът на "Несебър" демонстрира колективен дух, воля за победа и себеотрицание, което е симпоматично за излизане от кризата в която тимът се намираше през есенния полусезон.

Максим Момчилов

Несебър: В.Георгиев, Й.Георгиев, Стойков - кап., Колев, Костов, Калоянов /86-Кокалджиев/, Джамбазов, Янчев /75-Иванов/, Яшар, Балджийски, Трифонов /78-Златев/. Ст.треньор - Димитър Стойчев

Голмайстори: 1:0 Янчев 12, 1:1 Тодоров - 38, 2:1 Балджийски - 42, 3:1 Балджийски - 83

Играч на мача: Костадин Джамзов - "Несебър"