Muzej2

Muzej2

Нощ на музеите във Военноморския музей във Варна

и Нощта на музеите на 19-ти май е "Музеите в един променящ се свят. Нови предизвикателства, нови вдъхновения".

Вдъхновен от предизвикателствата на променящия се свят, Военноморският музей се обръща към най-малките си посетители, за да ги направи част от магията на вечерта, като организира за тях детски карнавал на тема „Морска приказка”, който ще започне в 19.00ч.
Всички желаещи да участват трябва да бъдат облечени в костюми, изработени ръчно, от тях самите или от техните родители, представящи различни морски герои.
Жури в специален състав ще реши кой ще вземе наградата за най-оригинален костюм, а през това време децата от балет „Мелади”, с ръководител Милена Попова, ще ни представят своя „Моряшки танц”. 
В „Училището за морски възли”, между 18:00 и 19:00часа нашите приятели от „Клуб-миноносец Дръзки” ще предизвикат малки и големи да се научат да връзват едни от най-красивите и най-сложни възли. 
В залата за временни изложби, от 21:00 часа ще бъде прожектиран документалният филм „Обратен курс няма”, разказващ за гибелта на кораба "Струма", участник в спасяването на евреите по време на Втората световна война. Автори на филма са варненските журналисти Атанас Панайотов, Бистра Варнева и Матей Тодоров.
До полунощ ще бъдат отворени за публиката и залите на постоянната експозиция на музея.
„Нощта на музеите” във Военноморския музей се организира със съдействието на Сдружение „Национален морски музей”, „ Клуб миноносец Дръзки”, балет „Мелади”, „АРТ ВИЗИЯ” – сдружение за творческа дейност и интеграция и AQUA 707.

Днес+