Gradina_Sarafovo2

Gradina_Sarafovo2

Нова ясла отвори врати в Сарафово С това Община - Бургас осигурява възможност за провеждането на обучение и на деца до 3-годишна възраст. Стаите са обзаведени с нови мебели. Обособени са помещения за приготвяне на храна, санитарни възли, кабинети за възпитатели и медицински лица.Gradina_SarafovoGradina_Sarafovo1

Яслата е част от ОДЗ "Ален мак". Градината е оборудвана със соларна система за топла вода. При строителството на сградата са приложени необходимите мерки за енергийна ефективност, за да се осигури минимален разход на енергия.
Реконструкция е извършена и на дворното пространство. Монтирани са нови съоръжения за игра, засадена е много нова зеленина. Поставена е специална настилка, която предпазва децата от травми. Обновяването на двора ще им даде възможност да прекарват повече време на слънце и чист въздух.
Новата придобивка на "Сарафово" беше открита с водосвет и детско тържество, на което присъстваха общински съветници, кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметът по образование в Община - Бургас Йорданка Ананиева, директорът на дирекция "Образование" Веселина Таралова, представители на администрацията.