Нова редовна линия ще обслужва летище Варна и стартират на 30 октомври. Изпълнява ги авиокомпания "България Ер" веднъж седмично, в събота. Часът на излитане от Варна на "Боинг 737", с който ще се изпълняват полетите, е 08:40 ч., а часът на кацане от Москва е 17:10 ч., уточниха от пресцентъра на аеропорта.

С откриването на линията до летище „Шереметиево“ възможностите за пътуване до Москва се увеличават на три пъти седмично. През миналата година руската авиокомпания S7Airlines стартира целогодишни полети до московското летище "Домодедово". През настоящия сезон полетите се запазват със същата честота. В понеделник и петък часовете на излитане и кацане са съответно 15:50 и 15:00 ч.

Броят на обслужените пътници от началото на годината до момента по направления в Русия е 250 000, което представлява 27 % ръст спрямо същия период през 2009. Броят на обслужените пътници до руската столица е 172 000, което е ръст от 23 %. Първите пътници от новата редовна линия до Москва (летище "Шереметиево") ще бъдат изпратени от летище Варна със сувенири от България и българска баница.

 

Днес+