DSC04410-1

DSC04410-1

Новият лидер на СДС с мощна подкрепа от Бургас

"Богориди" 34, бюлетина пуснаха 96% от членовете на СДС в града. От тях 99% подкрепят кандидатурата на д-р Емил Кабаиванов, чийто опонент за председателското място бе друг доктор – депутатът Ваньо Шарков.

Бургас винаги е оказвал решаваща роля в избора на лидер на СДС.  Това се потвърди и на балотажа, който мобилизира почти всички членове на партията в морския град.

"Ситуацията ми напомня на песента на Васко Кръпката за храстите и за гората. В момента едни хора ни казват да стоим долу в ниското и бурята ще ни отмине, а ние искаме да сме като дърветата да се изправим и, ако хората ни харесват -  да ни има. Затова гласувах за д-р Емил Кабаиванов. Не желая да продължаваме по същия начин, както до момента  - в странни коалиции, създадени само, за да оцеляват шепа лидери на десницата", каза областният председател на СДС Костадин Марков.

Той пусна своя глас малко след започване на изборния ден. В Бургас гласуваха още временният председател на СДС Борис Марков и членът на Националния съвет Владимир Кисьов. Изборният ден започна точно в 10:00 ч. като пред централата на СДС имаше желаещи да упражнят правото си на глас още от 08:00 ч. сутринта.  Към 13:00 ч. избирателната активност бе 60%, в 16:00 ч. вече приближаваше 80%, а в края на изборния ден -  96%.