DSC_9881

DSC_9881

Няма грешка в документите на община Поморие

обществеността" по повод публикуваната от нас новина Проект за 200 000 лв. с грешни документи.

Публикуваме по-долу писмото, което ни бе изпратено на редакционната поща.

"Уважаеми колеги, от името на ДЗЗД "Вамос и Съни" благодаря за "различния полет с новината", свързана с предоставените Ви материали на пресконференция по проект "Изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Поморие", която се проведе на 24 януари 2014 г.

Зоркото журналистическо око е фиксирало допусната техническата грешка върху бланката с портфолиото на фирмите – изпълнителки. Но в името на коректността по отношение на разработването и издаването на задължителни информационни материали по проекти, следва да направя следните уточнения:

В предоставените материали – информационна папка, презентации, банер по проекта са спазени изискванията за визуализация и публичност и няма нито една грешка, а единствено тяхното издаване е финансирано в рамките на договора за безвъзмездна помощ. Това са част от т.нар. документи, отнасящи се до популяризирането му.

Не могат да бъдат третирани като "документи", портфолиата на фирмите – изпълнителки. Те бяха предоставени, единствено защото екипът ни имаше волята да се представи пред медиите и да се създадат условия за пряка комуникация с журналистите. Дори участието на избраните изпълнители в пресконференцията не е задължително, нито е утвърдена практика. Но водени от абсолютната си отговорност за изпълнението на договора за изготвяне на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, ние участвахме в пресконференцията. Считаме, че това е един от начините да поемем своя публичен ангажимент за бъдещата си работа. Допусната техническа грешка в представянето на фирмите не е документ, който се финансира по ОПРР.

От уважение към вашите читатели, искам да уточня, че по документите, отнасящи за проекта на Община Поморие няма грешки! Престараване от моя страна е, че не запазих представянето на фирмите върху собствените им бланки, а реших да визуализирам и тях. Ако за миг си бях спомнила думите на Р.Киплинг, че думите са най-силния наркотик, който човечеството познава, нямаше да се стигне до тази техническа грешка.

На целия Ви екип пожелавам здраве и успешен полет!

С уважение 

Екатерина Милиславова – експерт "Връзки с обществеността"

ДЗЗД "Вамос и Съни".