DSC_7441

DSC_7441

Областният оприличи жената на феномен и вдигна наздравица с 80 успели дами

80 успели и доказали се в своята област дами, които покани на осмомартенско парти в навечерието на утрешния празник. "Имам шанса, че преди мен никой не се е сетил да събере дамите по такъв повод. 

DSC_7425Но се иска и смелост, за да застана срещу вас, защото 8-ми март е противоречив празник. Някои не го признават и не го празнуват. Но вие сте значими, ние ви забелязваме и се радваме, че ви има", каза Гребенаров.

Поканените се събраха на следобедно матине днес в зала "Компас" на интерхотел "България". Всяка дама получи на входа орхидея и бе поздравена от областния управител и заместниците му - Златина Дукова и Атанас Терзиев. Гостите се събираха, докато звучаха изпълненията на струнния квартет от националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" в Бургас.DSC_7315

Условно дамите, които бяха поканени бяха представители на четири различни категории - жени, които с лекота ръководят частни фирми, държавни и общински институции като Марина Бошнакова (съсобственичка на строителния хипермаркет "Мастерхаус"), Марияна Рачева (собственичка на рекламна агенция "Амко"), Видка Вълчева, Ружа Георгиева - "Алианс за прогрес", представителките на местната власт - общински съветнички - Карамфилка Апостолова, Красимира Маркович, Роза Желева, заместник-кметици - на община Бургас - DSC_7352Йорданка Ананиева и Атанаска Николова, Весела Йорданова - директор дирекция "Реклама, маркетинг и връзки с обществеността", съдии, прокурори, нотариуси, Елка Стоянова - председател на Общинската избирателна комисия и юрист на "Митница Бургас", представителките на четвъртата власт, директори на училища, художнички - Златка Бобева, поетеси - Венда Райкова, Роза Боянова.

От партито отсъстваха депутатките, които изпратиха поздравителен адрес.DSC_7343

Областният управител се снима за спомен с всички присъстващи и си обеща това да бъде само началото, което ще продължи и догодина.

Утре Константин Гребенаров ще почерпи и дамите от екипа си в Областна управа.DSC_7376