Областният към Цецка Цачева: Делегирайте ни повече власт Константин Гребенаров на председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Тя е на двудневно посещение в Бургас и Созопол по негова покана. Според Гребенаров и сега областните управители изпълняват контролиращи и координиращи функции, но регионалните дирекции са под прякото подчинение на съответните министерства, което прави по-труден контрола по места.

Това е първото посещение на председателя на 41-вото Народно събрание на република България в Бургас. То съвпадна с празника Цветница, когато и Цецка Цачева празнува имен ден. Визитата започна с включване в празничната литургия в храм "Св. св. Кирил и Методий", където Цецка Цачева успя да се срещне с граждани и медии и да пожелание светли празници на всички.

Веднага след края на литургията се проведе работна среща в Областна администрация Бургас. На нея присъстваха председателяt на Народното събрание, областният управител Константин Гребенаров, кметът на община Бургас Димитър Николов, заместник - областните управители Златко Димитров и Златина Дукова, председателяt на Общински съвет Бургас Снежина Маджарова, народните представители от ГЕРБ Димитър Бойчев, Иван Алексиев и д-р Галина Милева. На срещата Гребенаров  получи лично от Цецка Цачева плакет на Народното събрание на Република България. Плакетът се връчи като признание към работата на областния управител за развитие на област Бургас. Същият подарък бе връчен и на кметът Димитър Николов. Пожеланието на Цачева към двамата беше все така да устояват интересите на региона пред централните власти и да продължават на работят за интересите  му.

На продължилата повече от час работна среща се обсъдиха значими за областта проблеми, сред които завършването на автомагистрала "Тракия" и икономическият ефект за областта от това, както и необходимостта за продължаване действията по изграждане на добра ЖП и пътна инфраструктура, което ще доведе до привличане на нови инвеститори  в района и ще стимулира още повече туристическия отрасъл, който е основен за областта.

Веднага след  края на работната среща, Гребенаров и Цачева се отправиха към благотворителния великденски базар организиран от Гражданско сдружение "ГЕРБ", който се провежда пред спортна зала "Младост"  под мотото "Изкуство за ден сред природата".

Визитата  на председателя на Народното събрание продължава с посещение на град Созопол.