DSC_5151

DSC_5151

Образът на Левски оживява върху фасада в Бургас

на Дякона ще бъде нарисуван върху 40 кв. метра площ. Той ще е с височина 9 метра и ширина 4 метра. Стената, върху която трябва да бъде лика на Апостола на свободата вече е грундирана. За същинската дейност ще бъдат използвани специални бои, с които се рисуват графитите. При хубаво време портрета трябва да бъде готов за няколко дни и навръх националния празник на страната - 3-ти март, да бъде официално открит (така ще изглежда на втората снимка).Levski_Fasada

Идеята е на "Ротаракт клуб Бургас Пиргос", който е младежката структура на "Ротари клуб Бургас Пиргос". По тяхна идея портрети на Левски има в сградата на Областна управа в Бургас, в кметства, учебни заведения. Изрисуването на портрета на фасада е продължение на проекта за популяризиране на делото на Апостола. До портрета ще пише: "Левски сред нас". "Идеята ни е по този начин всеки един да открие Левски в себе си", каза пред Черноморие Мария Тошкова президент на "Ротаракт клуб Бургас Пиргос".

Членовете на клуба избрали и художника, който да нарисува портрета и се спрели на Иван Янков. Преди това потърсили и фасадата, на която да стане това. Така се споразумели с ВиК, чиято собственост е сградата, върху която ще оживее образа на Левски.

Средствата за реализацията на идеята са от клубовете и членовете им.